BIODIVERSITY PROJECT GO MEET UD

V sredo, 13. novembra, smo dijaki 2. razreda humanistične smeri in 5. gimnazije v Vidmu srečali dijake državnega zavoda Malignani.

Jutro smo preživeli v centru Vidma, v manjših mešanih skupinah smo pod vodstvom dijakov Malignanija odkrivali lepote in znamenitosti furlanskega mesta. Sprehod po mestu je bila tudi priložnost za klepet z vrstniki in za odkrivanje podobnosti in razlik med nami, med dijaki iz videmskega in goriškega. Ugotovili smo, da med nami ni veliko razlik.

Popoldne smo naše druženje nadaljevali v šoli Malignani. Najbolj nas je prevzel laboratorij letalstva. Tam so nam dijaki 4. letnika predstavili letala in opisali, kaj delajo na šoli. Imeli smo tudi priložnost sedeti v letalu Frecce Tricolori. Zanimiva sta bila tudi muzeja informatike in elektronike.

Srečanje se je zaključilo v likovni učilnici. Tam so nam dijaki, ki so nas gostili, predstavili osem logotipov za našo izmenjavo. Oblikovali so jih med poukom likovne vzgoje. Izglasovali smo logo, ki predstavlja povezavo med šolama »GO MEET UD«. V logotipu je tudi angleška zastava, ker naša srečanja potekajo v angleščini.

V Gorico smo se vrnili zadovoljni, z novimi spoznanji in predvsem z novimi prijatelji. Komaj čakamo, da jih bomo zopet srečali in jim spomladi odkrivali lepote in zanimivosti Gorice.

Dijaki 2. H

www.malignani.ud.it