Letos so se vse tri licejske smeri naše šole prvič vključile v vsedržavni projekt #ioleggoperché

Letos so se vse tri licejske smeri naše šole  prvič vključile v vsedržavni projekt #ioleggoperché. Cilj pobude je obogatiti dijaške šolske knjižnice s podporo posameznikov, ki v izbranih knjigarnah kupijo knjigo in jo podarijo šoli. Pri projektu  #ioleggoperché so bile tako soudeležene tri goriške knjigarne, in sicer Katoliška knjigarna, knjigarni Ubik in  Voltapagina. V Katoliški knjigarni so obiskovalci lahko kupili predvsem slovenske knjige, izbirali so lahko iz seznama, ki  ga je  pripravila  mentorica projekta, profesorica Neva Klanjšček.

V soboto, 26.10.2019, smo dijakinje 1. Klasičnega liceja  v knjigarni Ubik obiskovalce seznanjale s projektom. Mimoidoče smo vzpodbujale, naj se ustavijo v knjigarni in kupijo knjige, s katerimi bodo obogatili našo šolsko knjižnico. Žal smo dobile tudi nekaj zavrnitev, na naše presenečenje pa so bili mnogi navdušeni nad idejo. Z največjim veseljem so kupili knjigo, nekateri tudi več kot eno, in nam poleg knjig podarili tudi topel nasmešek. Obiskovalce je navdušila pobuda, ki želi spodbuditi branje pri mladih.

Za vse dijakinje je bila to nova in prijetna izkušnja in prepričana sem, da bomo naslednje leto z veseljem spet sodelovale pri projektu.

Vsem, ki ste nam podarili knjigo, se iz srca zahvaljujemo.

Lana Beltram