Opis

razvrsti naraščajoče
Video soba

Video soba se nahaja v prvem nadstropju zavoda Gregorčič. Opremljena je s 50 palčnim televizorjem, ki je povezan na računalnik in na dvd gonilnik. Šola razpolaga z obširno videoteko, ki je dostopna tudi neposredno preko omrežja.

UČILNICE

Trenutno šola razpolaga s 15 učilnicami, ki so opremljene z namiznim računalnikom, ki je kabelsko povezan v medmrežje.

17 učilnic je opremljenih z LIM – tablami, 3 učilnice pa imajo na razpolago 50 palčni televizijski ekran, povezan z računalnikom. To omogoča številnim razredom, da se v didaktičnem delu lahko poslužujejo novih tehnologij. Zbor učnega osebja želi v triletju 2015-2018 opremiti vse razrede z LIM – tablami.

60% učilnic ima tudi dostop do brezžičnega omrežja. Predvidoma naj bi ta odstotek naslednje leto dvignili na 100 % .

Telovadnica

Predmet športna in gibalna vzgoja se udejanja v dobro opremljeni šolski telovadnici, ki jo upravlja zavod Cankar. Dijaki imajo na razpolago slačilnici, sobi za profesorje in skladišče za športno orodje. V telovadnici sta košarkarsko in odbojkarsko igrišče, švedska in vodoravna lestev, namiznoteniške mize, plezala, klopi, velike in male blazine, gred, mala prožna ponjava, koza in švedska skrinja ter vse potrebno drobno orodje kot so žoge, kolebnice, loparji itd. Na razpolago imamo tudi zunanja igrišča (mali nogomet, odbojka, košarka, atletika) sosednjega italijanskega tehničnega pola.

Šolski avditorij

Za različne prireditve, srečanja in zborovanja imajo dijaki na razpolago šolski avditorij, ki se nahaja v srcu šolskega centra. Šolski avditorij razpolaga z dvestoštiridesetimi stoli, ki so opremljeni z mizico. Prostor je ozvočen in je opremljen tudi s projektorjem in računalnikom.

Šolska stavba

Šolska stavba v ul. Puccini je bila dograjena leta 1991 in se kaže kot moderno zgrajeno šolsko središče brez arhitektonskih pregrad in ustrezno opremljeno proti požarom Šola razpolaga z avditorijem, knjižnico, fizikalnico, laboratorijem za biologijo in kemijo, računalniško učilnico, jezikovnim laboratorijem in moderno opremljenimi učilnicami. Okoli šole se razteza veliko dvorišče, v katerem je v prejšnjih letih šola posadila botanični vrt, ki se danes ponaša z več kot 480 rastlinami.

Šolska knjižnica

Dijaška knjižnica se nahaja v pritličju bližnjega zavoda Cankar. Sestavljata jo večja knjižna fonda, ki hranita slovenske in italijanske knjige. V omarah so ločeno postavljena leposlovna dela slovenskih, italijanskih in tujih avtorjev – poezija, dramatika in romani (splošni, pustolovski, zgodovinski, kriminalni, znanstvenofantastični, biografski in satirični), kratka proza, eseji, aforizmi ter spomini in potopisi. Nekaj leposlovja je tudi v angleškem jeziku.

Risalnica

Risalnica se nahaja na koncu hodnika v prvem nadstropju, nad kemijskim laboratorijem. Učilnica je kar velika in ima na nasprotni strani vhoda štiri velika okna, ki z desne osvetljujejo lesene risalne klopi. Te so usmerjene proti veliki tabli in televiziji ob katedru, ki ima na razpolago tudi svoj računalnik. V sobi je več polic z izborom strokovnih učbenikov in priročnikov ali drugih multimedijskih virov. V treh velikih lesenih omarah hranimo vse likovne potrebščine, ki jih šola nudi dijakom.

NAŠI PROSTORI

Šola se nahaja v centru Gorice. Obdana je z velikim botaničnim parkom, razpolaga pa tudi s številnimi kabineti, opremljeno dijaško knjižnico, telovadnico, moderno opremljenimi učilnicami, telovadnico in dostopom na wi-fi omrežje.

Naši laboratoriji

Šola razpolaga s številni laboratoriji, ki zagotavljajo kvaliteto pouka tudi v specifično opremljenih prostorih.

 

LABORATORIJ KEMIJE

 

Laboratorij informatike

Laboratorij informatike se nahaja v pritličju zavoda Gregorčič v veliki učilnici, ki je opremljena z dvajsetimi namiznimi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows 7 in s potrebnimi programi. Vsi računalniki so povezani v omrežje in na mrežni tiskalnik. V laboratoriju je nameščen tudi video projektor, ki je stalno povezan z računalnikom, ki ga uporablja profesor.

Fotokopirni stroj

Na hodniku je na razpolago dijakom in profesorjem fotokopirni stroj, ki deluje s sistemom magnetnih kartic. Vsak razred ima na razpolaga 500 fotokopij, ki jih dijaki lahko uporabijo v didaktične namene. Tudi vsak profesor dobi na začetku leta na razpolago magnetno kartico s 500 fotokopijami. Uporabniki ne smejo fotokopirati gradiva, ki je zaščiteno z avtorskimi pravicami.

Fizikalnica

Laboratorij fizike se nahaja v pritličju zavoda Cankar. Zaobjema dve učilnici, tako da se v njem lahko istočasno odvijajo laboratorijske vaje in frontalne lekcije iz teorije.

Laboratorij je dobro in sodobno opremljen za obravnavo celotne mehanike, ki je predmet študija v prvih treh letih znanstvenega liceja. Nekoliko manj sodobno je opremljen za obravnavo snovi iz področja elektrike, magnetike in termodinamike. V laboratoriju se izvajajo praktične vaje za preverjanje fizikalnih zakonov, ki jih v teoretski obliki dijaki predelajo v razredu.

Dijaška knjižnica

Dijaška knjižnica se nahaja v pritličju bližnjega zavoda Cankar. Sestavljata jo večja knjižna fonda, ki hranita slovenske in italijanske knjige. V omarah so ločeno postavljena leposlovna dela slovenskih, italijanskih in tujih avtorjev – poezija, dramatika in romani (splošni, pustolovski, zgodovinski, kriminalni, znanstvenofantastični, biografski in satirični), kratka proza, eseji, aforizmi ter spomini in potopisi. Nekaj leposlovja je tudi v angleškem jeziku.

Subscribe to Opis